İkbal-Betül Ali İhsan Çilingiroğlu Ortaokulu

Halitpaşa Mh. Ziraat Cd. No 4 Mudanya/Bursa
Vizyon
Son ders zili çaldığında üzülen bir öğrenci bilinci oluşturmak, Akademik performanslarına göre öğrencileri gruplandıran ve ön öğrenmelerin tamamlandığı bir okul olmak, Özel yetenekli öğrencilerin benzer ortamlarda eğitim almasını sağlayan bir okul olmak, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ilke ve esasları çerçevesinde çalışmalarını yürüten bir okul olmak, Başarıyı gelenek haline getirerek örnek alınan bir okul olmak, Temiz toplum, sağlıklı okul olmak, Tüm sorunlarından arınmış, hijyenik bir ortamda ve tüm teknolojik araçlarla donatılmış bir eğitim kurumu yaratmaktır... "Başarısız öğrenci yoktur. İlgi alanları farklı olan öğrenciler vardır." Öğrencileri ilgi alanlarına yönlendirerek topluma yararlı, mutlu bireyler yetiştirmek. 2016 yılında; Tüm çalışanlarının birer parçası olmaktan gurur duyduğu, çağa, çevresindeki değişimlere duyarlı, sürdürülebilir bir yenileşme anlayışına sahip, bilgi teknolojisini kullanan,Milli Eğitim sistemine bilgi çağının gereklerine göre katma değer yaratan yerel ve küresel rekabet anlayışı içerisinde AB ile yarışan, bölgesinde lider, tüm organizasyonlarda model kurumlardan birisi olmak... Kendi kendine öğrenebilen, yaratıcı ve özenilen öğrencileri olan, okul ile evini özdeşleştirebilen velileri bulunan, faaliyetleriyle mutluluğunu perçinleyebilen çalışanlara sahip bir okul olmayı arzular.
Misyon
Milli Eğitimin 1739 Sayılı Temel Kanunu genel amaç ve ilkeleri ile evrensel değerleri benimseyen,bilgi teknolojisi uzmanlığını iş süreçleri deneyimi ile birleştiren, özgün hizmet anlayışı ve güncel teknoloji kullanımıyla hedef kitlenin ihtiyaçlarını en pratik şekilde karşılayan çözümler geliştirmektir. Öğrencilerine "öğrenmeyi öğrenme" ve "üretken insan olma" anlayışını kazandırmak, öğrencilerine davranışlarıyla, çevrelerinde "işte bunun gibi olmak istiyorum" anlayışı oluşturan kişiler olmalarını sağlamak, okul çevresine "benim okulum" bilincini kazandırmak ve "mutlu çalışanlar topluluğu" bulunan bir okul olmak için vardır düşüncesini davranış haline getirmek.
Başarılar
2021 - 2022 Eğitim - Öğretim Yılı: Hentbol Turnuvası il 2.liği, İstiklal Marşı´nı güzel okuma yarışması ilçe 1.liği, "Benim Öğretmenim" konulu şiir yarışmasında ilçe 2.liği, kompozisyon yarışmasında ise ilçe 3.lüğü "Atatürk ve Çocuk" konulu şiir yarışmasında ilçe 1.liği, kompozisyon yarışmasında ilçe 3. lüğü "Cumhuriyet" konulu şiir yarışmasında ilçe 2.liği Küçük kızlar judo turnuvasında grup bazında il 3.lüğü derecelerimiz vardır. 2021 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı´nda 6 öğrencimiz burs almaya hak kazanmıştır.
Şehir içi minibüsleriyle ulaşım sağlanabilmektedir.
HALİTPAŞA MAH. ZİRAAT CAD. NO:4 MUDANYA/BURSA
OKULUMUZ İLÇE MERKEZİNDEDİR. IL MERKEZINE 28KM MESAFEDEDIR.
Sportif Etkinlikler
Hentbol, futsal, atletizm, judo ve petank branşlarında çalışmalar yapılmaktadır.
İngilizce ve Türkçe branşlarında eTwinning projeleri yürütülmektedir.